På eventyr i Påskeferien

(sponsoreret indhold)

Påskeferien er et dejligt afbræk fra hverdagen, og da alle har fri er det en oplagt mulighed at besøge familie eller venner, der bor lidt længere væk – i en anden del af landet eller i udlandet. Du kan også vælge at leje et sommerhus eller en ferielejlighed, hvilket kan gøre din pause fra hverdagen endnu mere afslappende, da du så kan mixe dit eventyr på farten med en hjemlig komfort.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til påskeferien, og du vil også ofte kunne spare en del på transport og overnatning, da det ikke helt er højsæson endnu. Undersøg derfor de forskellige rejsemuligheder i god tid inden påske, så du både har mest muligt at vælge imellem og de bedste priser.

Vælger du at rejse til en del af landet, som du ikke er i så tit, eller til udlandet, gælder det selvfølgelig om at få mest ud af påskeferiens lille ferieuge. Vi bringer derfor her en håndfuld solide rejsetips, så du kan bruge så meget tid som muligt på eventyr på din påskeferie!

  1. Pak så lidt ud som muligt!

Det kan virke som en underlig regel at lade så mange ting som muligt blive i kufferten, men det giver rigtig god mening, særligt på kortere ferieture. Når vi flytter ind på et hotelværelse, i sommerhuset eller i ferielejligheden, ender vi ofte med at sprede alle vores ting over det hele – fordi vi gerne vil føle os hjemme. Men ofte ender det i frustration over, at vi glemmer hvor vi har lagt vores ting og når man skal pakke sammen, kan man bruge en halv formiddag på at finde sokker, hygiejneartikler og alverdens småting rundt omkring.

Lav derfor små stationer rundt omkring i rummene – for eksempel en pose til beskidt tøj på badeværelset, et bestemt bord, hvor alle opladere altid ligger og en bestemt hylde til vigtige dokumenter, medicin, nøgler og pung.

Sørg desuden for at pakke din kuffert, så alting ikke ligger hulter til bulter. Brug et stofnet til undertøj og sokker, rummelige toilettasker til hygiejneting og så videre – så slipper du for at lede og for at rent og beskidt tøj ligger sammen.

2. Sæt vækkeuret (forholdsvis) tidligt

På ferien vil vi slappe af, og derfor kan det være lokkende at tage en time (eller to, eller tre!) mere i sengen hver morgen. Og selvfølgelig skal du hvile ud på ferien! Men i de kortere ferier, som påskeferien jo tilhører, kan det betale sig meget, hvis I laver en aftale om at komme forholdvist tidligt ud af døren.

Det har sine fordele: Du er mere frisk tidlig på dagen og har fuld energi i forhold til at få set de spændende ting, jeres feriested kan byde på. Er du på ferie et populært turiststed, vil du desuden nyde fordelen af at gaderne ligger åbne og at de populære attraktioner og natursteder ikke er overrendte. Det giver således mere energi til eventyr, fordi du ikke skal kæmpe dig frem for at finde en lækker morgencafé, der har plads, eller stå timevis i kø midt på dagen.

3. Få mere tid på hjemrejsedagen

Har du mulighed for det, så prøv at få så sen en afgang hjem fra ferien som muligt og planlæg så I også kan nyde denne dag som feriedag. Pak så meget som muligt ned aftenen før, og skal I gøre rent i ferieboligen, så tag det I kan dagen før. Find et sted at låse kufferten ind – det kan koste et lille beløb, men til gengæld får I en halv dag mere til at nyde nye eventyr!