Kom helt tæt på østens charme og fred på Sri Lanka

(sponsoreret indhold)

Besøg en overset trope-perle i det indiske ocean

Sri Lanka er som land nok først og fremmest kendt for sin produktion af te, lækre tropefrugter og krydderier. Men som feriedestination er den pæreformede østat desværre overset – og det er en skam!

Besøg Sri Lanka og få både glæde af vilde naturoplevelser i regnskove, afslapning på stranden og den smukke mangfoldighed af ny og gammel kultur i de charmerende storbyer. Du kan overveje at planlægge din rejse som en rundtur, hvor du får set øen fra alle dens sider.

Sri Lanka med tog og tuktuk

Øen giver perfekte muligheder for at tage en smuk og charmerende togtur, hvor I vil opleve landsbyer, skov og bjerge såvel som smukke kystudsigter og junglestrækninger. Det er generelt billigt at betale for transport i Sri Lanka, så en tur på 1. klasse i tog kan gøre turen endnu mere behagelig og mindeværdig.

Den lille tuktuk er dog oplagt at bruge som transportmiddel, når det kommer til udforskning af byernes natmarkeder og væld af liv i gaden.

Stemning og smag

Sydpå er Sri Lanka præget af smukke strande og lækre hoteller, som bestemt er til at betale på selv et mindre feriebudget. Hvis du vil have Sri Lankas folkeånd og kultur ind under huden, bør du altid spise ude og nyde de lokale retter.

Du kan også overveje at starte eller slutte din tur oppe nordpå, hvor byerne er knap så præget af turisme og du derfor vil få et langt mere varieret oplevelse af befolkningen og livet her. Lad blikket glide over de uendelige grønne bakker i teplantagerne og besøg nationalparkernes regnskove.

Har du historisk interesse og er du nysgerrig i forhold til østlig kultur og religion, så vil et besøg i ruintemplerne Anuradphura og Sigiriya bestemt give dig vilde kuldegysninger. Sri Lanka kaldes ikke uden grund Sydasiens civilisations vugge, og netop disse oldgamle levn af asiatisk højkultur er da også på Verdensarvlisten.

Der findes et væld af muligheder for at holde en anderledes ferie, også for et mindre budget på Sri Lanka. Vi vil derfor varmt anbefale en vaskeægte srilankansk eventyrferie frem for en kedelig charterferie, hvor du allerede har set, smagt og prøvet alt!