Din guide til Koh Lanta i Thailand

(sponsoreret indhold)

Når det kommer til Thailand, så er der et hav af øer du kan besøge. I Thailand finder du rigtig mange fantastiske små- og store øer, som alle er så tæt på ”paradis” som nogen ø kan være. Drømmer du om strand, palmer, vand og en liggestol og dig selv, så er Thailands mange øer dig. Drømme du ligeså omkring oplevelser, kultur og gode madoplevelser, så er Thailand ligeså noget for dig.

En af de mange øer i Thailand er Koh Lanta, hvor du får mulighed for at opnå den optimale afslapning. Koh Lanta i Thailand er kendt for flotte strand, god mad og en afslappende ø-stemning, hvor bløde toner fra Bob Marley, er at finde i enhver strandbar. Her er både plads til de eventyrlystne, og for folk som blot ønsker at slappe af på stranden.

Koh Lanta

For mange vil Koh Lanta være den perfekte ø, da du har mulighed for mange forskellige ting. Herunder har vi sammensat en liste med de oplevelser, som du ikke må snyde dig selv for på den skønne ø Koh Lanta.

Kør øen tynd på en scooter

Da Koh Lanta er en af Thailands mindre øer, så kan du nemt leje en scooter og køre øen tynd på én dag. Selvom du ikke kan opleve alt på denne måde, så kan du hurtigt opleve store dele af øen. Det tager ca. 3-6 timer at kører rundt om øen, med et par stops undervejs. Her kan du komme til gemte strande, flotte klipper, gode restauranter eller nogle af de andre oplevelser (læs med herunder).

Billede Koh Lanta 2

National Parken på Koh Lanta

På Koh Lanta finder du National Parken, hvor du finder Mangrove, flotte strande, et fyrtårn og en række eksotiske dyr. Kunne du tænke dig at komme helt tæt på vilde aber eller måske møde et par slanger? Det kan du nemt i National Parken, hvor du på en time kan gå igennem Mangrove til den flotte strand. Herefter har du mulighed for, at nyde den flotte udsigt fra et gammelt fyrtårn på klipperne med udsigt over vandet.

kohlanta

Den gamle by på Koh Lanta

På den vestlige del ag Koh Lanta finder du ”Old Town”, hvor du har mulighed for at opleve gamle huse bygget ”på vandet”, kun holdt oppe af lange bambus-stænger. Der er mulighed for at komme tættere på den lokale befolkning, og se hvordan de fanger de daglige fisk etc. Selve byen er ikke særlig stor, men byder på enkelte butikker og restauranter, og kan nemt opleves på en scooter tur rundt på øen.

Billede Koh Lanta

Oplevelserne omkring Koh Lanta

Selvom Koh Lanta er en ”lille” Thailandsk ø, så findes der mange mindre af slagsen, som kan opleves på en sejltur rundt omkring Koh Lanta. Rundt omkring Koh Lanta finder du nemlig øer som Koh Mook og Koh Maa, som begge er et besøg værd.

Koh mook

På Koh Mook finder du en særlig lagune, som kun kan tilgås igennem en grotte. Der er tale om Emerald Cave, hvor du skal svømme igennem en 100 meter lang grotte i mørke, før du kommer til en lagune med en lille strand og dertilhørende flot vand. Besøger du denne om morgnen, vil du have den for dig selv. Læs mere omkring Koh Moook her.

På Koh Maa er der rig mulighed for, at snorkle eller dykke med fisk og koraler. Ønsker du at opleve livet under vandet i Thailand, så er Koh Maa helt sikkert en af de steder du skal opleve. Læs mere omkring Koh Maa her.

Ofte vil du have mulighed for, at tage på turer hvor du oplever 3 til 4 af de øer, der er at finde omkring Koh Lanta. På disse turer vil du ofte komme forbi begge af disse øer, og tilbringer alt fra 30 min til 1 time. Du kan ligeså hyre en båd/speedbåd privat, og besøge disse to øer. Vælger du at sammensætte turen selv, så kan anbefaler vi 30-60 min. ved Koh Mook og 60-120 min. ved Koh Maa. Herudover er der andre små øer, hvor mere snorkling/dykning kan være en mulighed.