Mauritius – Alt hvad hjertet begærer…

Er du mest til sol og strand eller dejlige vandreture i frodig natur Inden du bestiller din rejse til Mauritius, så skal du gøre dig klart om du vil bo i nord eller syd. Begge dele kan dog skiftes ud ved at hoppe i en taxa og køre til den anden side af øen – på den måde, kan du tage en hel mundfuld af Mauritius.

Hvis du er til luksus hoteller, lækre hvide sandstrande med turkisblåt vand og lidt liv i gaden, så skal du rejse til den nordlige del af Mauritius. Dermed ikke sagt, at der ikke både er luksus og lækre strande på den sydlige del af øen, men på grund af bjergkæden midt på øen, så er der mere regnfuldt og dermed frodigt på den sydlige del af øen og mere sol og varme på den nordlige del af øen. Heldigvis er øen ikke større end Fyn, hvilket betyder at du hurtigt kan komme fra den ene ende af øen til den anden, enten i en taxa eller egen lejet bil.

Nu tror du måske at Mauritius kun er skabt til ren og skær afslapning! Men vidste du…

At Mauritius også har en masse for dig der ønsker at kombinere de lange hvide, palmebesatte strande og turkisblåt hav med lidt aktivitet? Øen er ikke større end at du let kan vandre og cykle i de grønne områder, eller hele øen rundt hvis du da fortrækker det. Og for at det ikke skal være løgn, er den lille ø et kulørt tæppe af forskellige kulturer; fra aristokratiske europæere og rytmiske afrikanere til gæstfrie indere m.f., som ligeledes er med til at gøre øen gastronomisk interessant, og dette er med til at gøre øen interessant overalt i verden og selv for den mest berejste.

Mauritius har et dejligt tropisk klima, hvor varmen holdes i skak af den oceaniske sydøst-passatvind, der også bringer nedbøren med sig – men somrene er somregel varme og fugtige, og falder mellem november og maj. Det er også i denne periode, der er risiko for tropiske cykloner. Vinterperioden, der er varm og tør, falder fra maj til november. (Kilde: DMI)

Det er svært at få et rejsetilbud af den simple grund, at samtlige hoteller, lejligheder, dykkercentre og flyselskaber tiden kommer med forskellige tilbud og kampagner som ikke ville kunne afspejles på sådan ens ide.

Mauritius