10 tips til at rejse i Thailand på et stramt budget

(sponsoreret indhold)

Nu færre penge vi kan vænne os til at bruge, nu færre penge behøver vi. Vi vil allesammen gerne få mest ud af vores penge. Det gælder også, når vi er ude og rejse. Derfor 10 tips til at rejse i Thailand på et stramt budget

Thailand 2

  1. Spis lækker mad fra gadekøkkenerne

Thailand har et stort udvalg af eksotiske karryretter med kokosmælk, ris og grøntsager. Maden er ikke kun billig, den smager fantastisk og er sund og næringsrig. Når du er i Thailand, så undgå alt for mange restauranter og hold dig til gadekøkkener. Der skal som regel kun én gang tynd mave til og så er din mave vant til de mange nye fødevarer.

  1. Bo på hostels

Hvis du vil rejse over længere tid uden at bruge en formue, så skal du bo på hostels. Heldigvis er der mange at vælge mellem i Thailand og man får meget for pengene. Hostels tilbyder oftest senge i sovesale. Hvis det er tilfældet, så er det næsten altid en god deal. Især når det er lavsæson, så kan man risikerer at få en sovesal for sig selv.

  1. Flere i samme taxa / tuk tuk

Prøv at gør det til en vane, at splejs taxaer og tuk tuk er med andre rejsende. Fra busstationen og ind til centrum vil der næsten altid være nogen at splejse med. Det er samtidigt en god måde at møde mennesker på.

  1. Offentlig transport

Forsøg at tag offentlig transport og busser, frem for at køre i bil eller at flyve. Du kan især spare penge ved at bruge offentlig transport inde i byerne. Det er samtidigt bedre for miljøet at tage bussen.

  1. Arbejd som frivillig

Over hele verden kan du arbejde som frivillig. Det behøver ikke nødvendigvis at være for en velgørenhedsorganisation. Du kan i Thailand finde massere af hoteller, turistbureauer og strandbarer, som søger arbejdskraft. Det kan være mod betaling eller blot mod kost og logi.

Thailand 1

6 . Rejs i grupper

Der er oftest gode rabatter at score, når man rejser sammen i en gruppe. Der kan forhandles lidt med prisen på hostel, især i lavsæsonen. Det samme gælder, hvis i laver mad sammen. På turistbureauer verden over, der får man en bedre pris, nu flere man er. Taxature bliver billigere, hvis man kan fylde vognen helt op.

  1. Brug kondom

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du får kone og børn. Dertil kommer ubehageligheder i stil med gonorré og klamydia. Beskyt dig selv, ellers kommer du til at betale for det.

  1. Sørg for at have forsikringen i orden

Sundhedsvæsenet i Thailand koster penge. Enten skal du være klar til at bruge en bondegård på sygehus regningen ellers må du investere dig i en forsikring. En forsikring er nok smartest her.

  1. Hold dig fra vin

I Thailand er der høje takster på import af vin. Det koster oftest mere end dobbelt så meget, som hjemme i Danmark. Du kan til gengæld finde massere af billige drinks og øl. Du kan godt forvente at både drinks og øl er ekstra potente.

  1. Handl ind på de lokale markeder

Hvis du absolut skal bruge penge på en masse souvenirs, så gør det i det mindste det rigtige sted. Find et lokalt marked, så du kan finde nogle autentiske produkter og støtte lokalbefolkningen.